clanak False

Nastavak projekta Slopey

16.05.2017.
U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, a uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice, prva turistička agencija specijalizirana za osobe s invaliditetom TravAbled predstavila je u Ilici nastavak projekta postavljanja kosina Slopey u gradskom središtu.

Nakon postavljanja kosina u Tkalčićevoj i Jurišićevoj ulici, danas smo u Ilici gdje smo postavili 23 nove kosine koje će osobama s invaliditetom i svim osobama otežane pokretljivosti omogućiti ulazak u dosad nedostupne objekte, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da postojeći zakon priječi trajno postavljanje kosina na pločnike i nogostupe. Zato ćemo postaviti Slopey-e na sve kulturne, zdravstvene i socijalne ustanove u gradu Zagrebu, najavio je gradonačelnik.

Hvala Gradu Zagrebu i TZGZ na kontinuiranoj podršci, kao i kaznionici u Lipovcu koja stoji iza nas i izrađuje kosine. Danas promoviramo pristupačnost Ilice i nadam se da će nakon ove tri ulice kosine biti postavljene u cijelom centru grada i drugim zagrebačkim kvartovima, rekao je predstavnik turističke agencije TravAbled Siniša Kekić.

Zbog urbanističkih propisa, zakonskih regulativa i slobodne površine potrebne za kretanje pješaka kosine Slopey ne mogu trajno stajati pred objektima za trajanja radnog vremena, nego će osobe kojima su takve kosine potrebne pozivom na brojeve telefona istaknute na samim lokacijama moći zatražiti osoblje trgovina da im postavi kosinu pri ulasku u objekt.

Gradske vijesti - 2017.