clanak False

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održat će se u Zagrebu 8. ožujka

27.02.2018.
3. Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održat će se u Zagrebu na Međunarodni dan žena, 8. ožujka 2018., istaknuto je na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.  

Na Kongresu što ga organizira Virtualni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović će nazočiti 500-tinjak poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske te gošće i gosti iz jugoistočne Europe.

Za sve poduzetnice iz jugoistočne Europe ovaj Kongres je prilika za  predstavljanje i  povezivanje, razmjenu korisnih informacija, savjeta i iskustava u  ostvarenju vlastitih poduzetničkih snova. Vjerujem da će za mnoge ovogodišnja tema Kongresa „Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili frustracije“ biti ohrabrujuća i motivirajuća u nakani da postanu poduzetnice i da ostvare poduzetničke pothvate, naglasila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Idejna začetnica i voditeljica Virtualnoga ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić je istaknula kako je jedna od zadaća Kongresa da smanji marginaliziranost žena u poslovnome svijetu i diskriminiranost u društvenome djelovanju. Kongres je platforma za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unaprjeđenje poslovne mreže poduzetnica kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog uspjeha što izvjesniji.

Također je dodala da će Marie-Luise Dött, zastupnica vladajućeg CDU-a u Bundestagu održati  motivacijsko predavanje kojim će se otvoriti radni dio ove manifestacije.

U sklopu Kongresa organiziran je Poduzetnički sajam  za sve poduzetnice koje svoje proizvode i usluge žele predstaviti i ponuditi. Bosna i Hercegovina je država partner, a  partnerska organizacija je Regionalna asocijacija poduzetnica Poslovna žena iz Sarajeva.

Po drugi put će se dodijeliti Povelja – grad prijatelj ženskog poduzetništva koja je ove godine pripala Vukovaru, Pakracu i Petrinji te njihovim gradonačelnicima za svesrdnu potporu i suradnju na provedbi projekata za jačanje poduzetništva.

Svi sadržaji Kongresa su besplatni, a za sudionike nema kotizacije.
 

Gradske vijesti - 2018.