clanak False

Izgradnja tržnice Dubec

25.01.2018.
Sretan sam što krećemo s radovima za novu natkrivenu tržnicu za sugrađane iz ovog dijela grada, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na sjevernom dijelu okretišta Dubec  gdje su započeli radovi na izgradnji tržnice Dubec.
Ideja je krenula kada smo zbog projekta uređenja okretišta na Borongaju tražili alternativnu lokaciju za dućane na otvorenom da ljudi i dalje mogu raditi svoj posao, istaknuo je gradonačelnik te dodao kako se za tri mjeseca očekuje završetak radova čija je vrijednost oko 8 milijuna kuna.

Zahvaljujem gradonačelniku što je ispunio obećanje, sretni smo što se vjeruje u nas male obrtnike, rekla je obrtnica Sanja Glasnović.

Građevina će biti izvedena kao samostojeća nadstrešnica u obliku trokuta, podno koje će biti smješten jednokatni objekt s prostorima za upravu, ugostiteljstvo i javne sanitarije. Također, Tržnica će imati 52 kioska za trgovce, a središnji prostor planira se hortikulturo urediti te popločiti kako bi se prostor mogao koristiti i nakon predviđenog rada tržnice.

Tu će biti i trg s brojnim popratnim sadržajima. Tržnica će biti otvorenog tipa, građani će moći ovdje slobodno prolazit, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava Damir Oniško naglasivši kako je ovo značajno čvorište za GČ Gornja Dubrava gdje prometuje preko 1400 prometnih jedinica kroz dan. 

Gradske vijesti - 2018.