clanak False

Gradonačelniku dodijeljen Orden Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini

17.05.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se danas s predstavnicima Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini koje je predvodio predsjednik Predrag Praštalo.

Nakon kratkog sastanka  u gradskoj palači Dverce gosti su gradonačelniku Bandiću uručili Orden EPuBiH koji Pokret svake godine u povodu obilježavanja Dana Europe dodjeljuje zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Naime, prema riječima predsjednika Praštala, Orden je najviše i najveće priznanje Pokreta koje se dodjeljuje za posebne zasluge u procesu europskih integracija.

Ovaj Orden dodjeljujemo gradonačelniku Milanu Bandiću za dugotrajno i konstantno angažiranje, podršku i lobiranje u korist BiH u procesu društvenih i europskih integracija, te razvoj i podršku izgradnje dobrosusjedskih odnosa, njegovanja prijateljstva, procesa pomirenja i boljeg razumijevanja naroda u ovom dijelu Europe, podršku regionalnom partnerstvu i suradnji država i lokalnih zajednica Zapadnog Balkana, kao i posebno razvoju privredne i društvene suradnje Grada Zagreba, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine i lokalnih zajednica u BiH, rekao je Praštalo te zaželio gradonačelniku puno sreće u daljnjem radu za Zagreb koji se, naglasio je sve više razvija i napreduje.

Ovo priznanje nije moje, to je priznanje građanima Grada Zagreba i mojim suradnicima bez kojih ja nikada ne bih bio gradonačelnik i ne bih mogao realizirati sve svoje ideje, zahvalio se gradonačelnik te dodao kako je on danas ponosan i sretan čovjek.

Ovaj sastanak danas dokaz je multikulturalnosti Zagreba koji može biti pozitivan primjer svim gradovima u regiji, rekao je na kraju susreta Predrag Praštalo.
 

Gradske vijesti - 2017.