clanak False

Gradonačelnik primio ministra u Vladi Republike Makedonije

12.09.2017.
U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se s Edmondom Ademijem, ministrom bez portfelja u Vladi Republike Makedonije zaduženim za iseljeništvo, koji je u Zagrebu prisustvovao obilježavanju Dana Makedonije. Uz ministra sastanku je prisustvovao otpravnik poslove veleposlanstva Makedonije u RH Maciej Kaczorowski, predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Ređep Saliju te predstavnici Kabineta ministra Ademija zaduženi za dijasporu Sašo Ristovski i Florida Ređepi.
 
Ministar Ademi je naglasio da mu je ovo, kao ministru, prvi posjet jednoj zemlji te izrazio zadovoljstvo što je to baš Hrvatska i Zagreb jer tu radi i živi mnogo Makedonaca, a pogotovo zato što se ni jedna zemlja u regiji ne brine i ne surađuje ovako dobro s manjinskim zajednicama kao što to rade Grad Zagreba i Hrvatska. Ministar je zahvalio u ime makedonske Vlade gradonačelniku na svemu što rade za makedonsku i albansku zajednicu i na podršci za izgradnju makedonske crkve koja je prva na teritoriju bivše Jugoslavije.
 
Razgovarali smo i o tome da se i dalje nastavi suradnja i podrška Grada našoj manjinskoj zajednici, a gradonačelnika sam izvijestio da sam u Makedoniji posjetio hrvatsku manjinsku zajednicu, čije će projekte podupirati naša Vlada, kako bi imali kakav takav reciprocitet na području podrške manjinama u obje države, dodao je ministar.
 
Velika je čast i privilegija da u povodu Nacionalnog dana Makedonije imamo ovako visokog gosta ministra Ademija, a ujedno i veliko priznanje Gradu Zagrebu za sve javne politike na području multikulturalizma koji se istinski živi na ulicama našega grada ali i  u svim institucijama, istaknula je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Drago nam je da mnogobrojne manjinske zajednice sudjeluju u izgradnji našega prekrasnog grada i na taj način ćemo ga i dalje pokušati razvijati, ne samo kao hrvatsku metropolu, nego i u europskom kontekstu. Zamjenica gradonačelnika ujedno je čestitala svim Makedoncima u Zagrebu i Hrvatskoj njihov dan i poželjela puno zajedničkih projekata, suradnje i razumijevanja jer, kako je naglasila, samo tako možemo graditi Europu sutrašnjice.
 

Gradske vijesti - 2017.