clanak False

Veleposlanik Njemačke preuzeo Povelju o posmrtnom proglašenju Hansa-Dietricha Genschera počasnim građaninom Grada Zagreba

03.08.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić predao je danas u Gradskoj upravi veleposlaniku SR Njemačke u RH Nj.E. Thomasu Eberhardu Schultzeu Povelju o posmrtnom proglašenju saveznog ministra Hansa-Dietricha Genschera počasnim građaninom Grada Zagreba, koju je Gradska skupština Grada Zagreba donijela 19. travnja ove godine.
 
U izjavi za novinare nakon susreta, veleposlanik Schultz je istaknuo da mu je bila posebna čast i zadovoljstvo preuzeti Povelju, napomenuvši da je Hans-Dietrich Genscher puno toga učinio za Njemačku, ali i za Hrvatsku. U njegovo vrijeme došlo je do ujedinjenja Njemačke, a značajno je doprinio i priznanju Hrvatske te zato vjerujem da ga neće zaboraviti ni Njemačka ni Hrvatska.
 
Veleposlanik je, također, gradonačelniku Bandiću prenio zahvalu udovice Barbare Genscher za ovu posebnu gestu koja joj puno znači, a koja ujedno, kako je naglasio, dodatno povezuje Njemačku i Hrvatsku.
 

Gradske vijesti - 2017.