clanak False

Udomljavanje je fora

11.11.2017.
Na središnjem zagrebačkom trgu, gradonačelnik Milan Bandić pridružio se tradicionalnoj akciji Udomljavanje je fora koja se, ovog puta, održava u povodu stupanja novog Zakona o zaštiti životinja na snagu.
 
Moramo se držati pravila igre i dosljedno provoditi zakone – naglasio je gradonačelnik te preporučio svim sugrađanima koji nemaju kućnog ljubimca da ga nabave, no i svima koji dvoje o nabavi ljubimca da ga nikada ne nabave jer takvi ljubimci obično završe na ulici. 
 
Akciju organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, a s ciljem udomljavanja nezbrinutih životinja i promociji odgovornog ponašanja vlasnika. Upravo je predsjednik udruge Prijatelji životinja, Luka Oman, pojasnio glavne odrednice novog Zakona. Grad Zagreb dobar je primjer provedbe ovog zakona i na današnji dan želimo pozvati sve one lokalne zajednice koje još nisu da u potpunosti provedu Zakon o zaštiti životinja. Jedan od noviteta je da su sve lokalne zajednice obvezne napraviti kontrolu mikročipiranja pasa na svom području – rekao je Luka Oman. Također, Oman je naglasio da je trenutno tolika potražnja za psima, da kada bi svi koji traže psa, udomili psa iz skloništa, skloništa bi bila prazna, pa je ovim putem još jednom pozvao sugrađane da udome pse iz skloništa.   

Gradske vijesti - 2017.