clanak False

Radionica u sklopu projekta EUC4BIZ

19.04.2017.

Dana 08.05.2014. povodom  Europskog tjedna, u organizaciji Ureda za programe i projekte Europske unije, održana je radionica u okviru projekta „Europska mreža gradova za poticajno poduzetničko okruženje“, sufinanciranog sredstvima Europske unije.

 

Cilj projekta jest kroz umrežavanje 7 europskih gradova partnera u projektu povezati relevantne dionike u području poticanja samozapošljavanja i razvoja poduzetništva,  razmijeniti najbolju europsku  praksu i know-how u poticanju samozapošljavanja i poduzetništva te  razviti preporuke za razvoj poticajnijeg poduzetničkog okruženja na europskoj razini.

 

Lokalnu radionicu otvorio je i moderirao voditelj projekta, Marko Helfrih iz Ureda za programe i projekte Europske unije, a izlagači su bili gđa. Nera Pavić, pomoćnica pročelnice u Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i g. Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ d.o.o.

 

Radionica je okupila predstavnike Ureda za programe i projekte Europske unije, Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo,  Ureda gradonačelnika, Gradskog ureda za branitelje, Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Razvojne agencije Zagreb, Sveučilišta  u Zagrebu, Pučkog otvorenog učilišta, Obrtničke komore i Obrtničkog učilišta.

 

Cilj radionice bio je predstavljanje europskih smjernica za poticanje samozapošljavanja i razvoja SME, te diseminacija primjera najbolje prakse europskih gradova uključenih u projekt.

 

Više o projektu možete saznati na web stranicama projekta www.euc4biz.eu

 

 

Vijesti i aktualnosti