clanak False

Prijem za predstavnike Junior Chamber International

20.07.2017.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, sa suradnicima, primila je danas, 20. srpnja, u zgradi Gradske uprave predstavnike međunarodne organizacije Junior Chamber International na čelu s predsjednicom Dawn Hatzel. 
 
Junior Chamber International (JCI) je neprofitna organizacija koja djeluje kroz gotovo 5 000 lokalnih organizacija u preko 120 zemalja svijeta. Okuplja više od 160 tisuća članova starosti od 18 do 40 godina, iz vrlo različitih društvenih i profesionalnih sfera.  Osnovana je u St. Louisu u Sjedinjenim Državama 1915. i jedna je od ključnih partnera Ujedinjenih Naroda na području promicanja aktivnog sudjelovanja mladih u razvoju lokalnih zajednica. Djelovanje JCI je u Hrvatskoj obnovljeno u proljeće 2013., a danas broji preko 80 članova koji su organizirani u tri lokalne komore: Zagreb, Split i Rijeka.
 
Na sastanku s predstavnicima Grada gosti su predstavili tijek priprema za predstojeći godišnji sastanak europskih predsjednika nacionalnih organizacija u Europi (JCI European President Meeting – EPM) koji će se održati u Zagrebu od 8. do 11. veljače 2018.
 
Kako je objasnila predsjednica Hatzel, na tom se  događaju  očekuje oko 100 delegata i nacionalnih dužnosnika JCI-a iz preko 40 europskih država, kao i preko 20 međunarodnih dužnosnika JCI-a.

Lokalna komora JCI Zagreb na ovom međunarodnom sastanku želi pred cijelom Europom predstaviti sposobnosti i potencijale naših mladih lidera, poduzetnika i aktivnih građana, kao i pokazati ljepote i znamenitosti Zagreba i Hrvatske.
 
 

Gradske vijesti - 2017.