clanak False

Obilazak DV Tratinčica

03.11.2017.
Prema najavi sa zadnje sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas Dječji vrtić Tratinčica, a u povodu nedavnog incidenta kada su prilikom boravka na zraku djeca iz tog područnog vrtića naišli na korištenu špricu.

Sigurnost djece naš je prioritet, svi trebamo skupiti glave i pronaći najbolje moguće rješenje kako se ovakve stvari više ne bi ponavljale, podvukao je gradonačelnik Bandić. Nikada nije dovoljno rada i ulaganja u sigurnost djece. Isti uvjeti moraju biti i za centralni objekt i za područna odjeljenja. Do Božića svi područni objekti moraju imati ograđene prostore za igru na zraku.

Prema riječima voditeljice Odjela za predškolski odgoj Bosiljke Devernay 3 posto djece upisane u gradske vrtiće koriste vanjske prostore koji nisu ograđeni. Također imamo i dodatno tehničko osoblje koje osigurava prostor. Nažalost, uz sve mjere opreza ovakve se stvari ipak dogode. U zadnjih 10 godina ovo je drugi takav slučaj u Zagrebu.

Zastupnica u Gradskoj skupštini Bruna Esih naglasila je da se za svu djecu trebaju osigurati kvalitetni uvjeti boravka u Gradskim vrtićima.  

Ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Nevenka Baksa dodala je da je preduvjet kvalitetnog odgojno obrazovnog rada sigurnost djece. Intenzivno surađujemo  s mjesnim odborima s ovog područja i Vijećem Gradske četvrti kako bi se našla najbolja rješenja.

Gradske vijesti - 2017.