clanak False

Nastupni posjet veleposlanika Republike Azerbajdžan

09.03.2018.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi u nastupni posjet veleposlanika Republike Azerbajdžan u RH Nj. E. Fakhraddina Gurbanova koji je predsjednici Republike Hrvatske predao vjerodajnice u siječnju ove godine. U pratnji veleposlanika sastanku je prisustvovao i prvi tajnik Bakhtiyar Musayev.
 
Veleposlanik je čestitao gradonačelniku na tome što je Zagreb tri puta za redom proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi te izrazio pozitivne dojmove o uređenosti grada i o organizaciji javnog prijevoza. Budući da glavni grad Baku s javnim gradskim prijevozom ima velik problem, veleposlanik Gurbanov je predložio da delegacija Grada Baku posjeti nadležne gradske institucije kako bi razmijenili iskustva.
 
Gradonačelnik Bandić je naglasio da je Grad Zagreb uvijek otvoren za suradnju te najavio poziv gradonačelniku Bakua da s izaslanstvom posjeti Zagreb.
 
Na sastanku je, također, bilo riječi i o kulturnoj suradnji dvaju gradova, a veleposlanik je gradonačelnika pozvao na koncert Simfonijskog orkestra HRT-a i glazbenika iz Azerbajdžana koji će se, u povodu 100. godišnjice Republike Azerbajdžan, održati u rujnu u Hrvatskom glazbenom zavodu.
 

Gradske vijesti - 2018.