clanak False

Lipovljanski susreti 2017.

25.07.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi članove Organizacijskog odbora manifestacije Lipovljanski susreti 2017., predvođene načelnikom Općine Lipovljani Nikolom Horvatom.
 
Zadovoljstvo mi je najaviti da će se od 25. do 27. kolovoza ove godine održati Lipovljanski susreti, manifestacija nacionalnih manjina, najveća te vrste u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i Grada Zagreba, istaknuo je nakon sastanka načelnik Općine Nikola Horvat. Načelnik je, također, dodao da će nacionalne manjine, u okviru manifestacije, predstaviti svoje običaje i tradiciju, a središnje događanje predviđeno je u subotu, 26. kolovoza. Očekujemo da će se brojni posjetitelji zabaviti uz bogati kulturni, sportski i zabavni program.
 
Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić rekao je da je Grad Zagreb, kao i prijašnjih godina, prihvatio pokroviteljstvo nad ovogodišnjim 8. Lipovljanskim susretima. Raduje nas što će predstavnici nacionalnih manjina moći prezentirati svoju baštinu, a Grad Zagreb, kao što je poznato, ima dugogodišnju dobru suradnju s nacionalnim manjinama i podupire projekte kojima se čuvaju, njeguju i predstavljaju običaji, kultura i tradicija.
 
  

Gradske vijesti - 2017.