clanak False

Gradonačelnik ispratio sudionike biciklističkog maratona "Biciklom za Vukovar"

14.11.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zajedno s učenicima OŠ Rapska te veteranima 148. trnjanske brigade i brojnim građanima, ispratio je večeras 20-ak biciklista, sudionika biciklističkog maratona Zagreb – Vukovar.

Danas smo ovdje da odamo počast gradu heroju, hvala svima koji sudjeluju u ovoj akciji, a posebna hvala 148. brigadi i našim dečkima na čiju smo inicijativu ovo proljeće uredili i park pored škole u Rapskoj da nas podsjeća na ono što su napravili naši hrabri dečki u Vukovaru, rekao je gradonačelnik Bandić.
 
Organizator akcije Biciklom za Vukovar je udruga Biciklom ZA, a pokrenula ju je grupa prijatelja, studenata, biciklista, većinom mladih ljudi iz Zagreba prije pet godina. U međuvremenu su im se pridružili i brojni drugi biciklisti iz cijele Hrvatske, koji se svake godine u isto vrijeme i s iste lokacije (iz Parka 148. brigade HV-a uz Ulicu grada Vukovara), otisnu na više od 300 km dug put prema Vukovaru s ciljem odati počast Gradu Heroju, povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.
 
Za sudionike akcije koje očekuje trodnevno zajedničko putovanje biciklom, međusobno druženje i obilazak znamenitih lokacija te dva dana boravka u Vukovaru, organiziran je besplatni smještaj, obroci, kao i povratak autobusom za Zagreb.

Akcija Biciklom za Vukovar u potpunosti je dragovoljna i otvorena svima, a ostvaruje se uz dobru volju dobročinitelja: jedinica lokalne samouprave, obrazovnih i kulturnih institucija, udruga i pojedinaca na trasi kojom maraton prolazi. Promiče pozitivne vrijednosti, kao i zdrav i aktivan način života, a okuplja mlade ljude, ali i branitelje i invalide, rekao je Damir Luka Saftić, u ime organizacijskog tima Akcije.
 
Kako organizacija akcije Biciklom za Vukovar ne bi bila ostvarena bez pomoći dobročinitelja, Grada Zagreba, općina Nova Kapela i Ivankovo, MO Novoselec, KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Ivankova, OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara te HVIDRA-e grada Zagreba i Ministarstva hrvatskih branitelja, u znak zahvalnosti Akcija je prošle godine imala i dobrotvorni karakter, te je osigurala skromne donacije lokalnim zajednicama na trasi svoga puta, među njima sredstva za božićne poklone, obnovu i uređenje crkve, nabavu Startas školske obuće za učenike, te za Projekt Vukovarski vodotoranj.
 
Osim donacija za potrebite ciljeve u Vukovaru, u suradnji s Crvenim križem Vukovar, KBC-om Osijek i Udrugom darivatelja krvi, organizirana je i Akcija dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu.
 
 
 

Gradske vijesti - 2017.