clanak False

Fašnička povorka u Gradskoj upravi

06.02.2018.
U auli Gradske uprave kratkim nastupom fašničke povorke KUD-a Prepuštovec – Prigorsko-fašničke hajdučije Nezavidno-ovisne Sesvetske Republike Grada Zagreba najavljena je i započeta manifestacija Fašnik vu Zagrebu.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je veseloj družini simbolično, predao ključeve Grada, rekavši kako očekuje da do 13. veljače, kada će se spaljivati fašnik na glavnom gradskom trgu, riješe sve otvorene probleme grada.

Hvala vam na povjerenju gradonačelniče što nam već petu godinu za redom predajete ključeve glavnoga grada i što ćemo moći na par dana okusiti svu gorčinu i slast vlasti koja obavezuje, rekao je Grof Fullir fon Trutt i predstavio svoju urotničku družinu.

Organizator Fašnika vu Zagrebu  i predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar zahvalio je tom prigodom gradonačelniku na svim godinama koje je bio uz njih i davao im podršku u očuvanju ovoga dijela kulture i najstarijih običaja i uručio mu zahvalnicu.

Manifestacija Fašnik vu Zagrebu održavat će se do 13. veljače u organizaciji KUD-a Prepuštovec.


PROGRAM DOGAĐANJA:
 
09.veljače - Dječji fašnik Osnovnih Škola Grada Zagreba
Okupljanje djece na Europskom trgu u 14 sati - formiranje fašničke povorke i predstavljanje grupa i skupina na pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića.
 
10. veljače:
10:00 – 11:00 sati – okupljanje „fašničkih grupa i skupina“ iz cijele Hrvatske kod HNK, tj., na Trgu Republike Hrvatske
11:15 sati – pokret „fašničke povorke“ od Frankopanske prema sjeveru i Ilicom do pozornice na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će se sve skupine predstaviti prisutnim i okupljenim građanima grada Zagreba.
Oko 14:30 – 15:00 sati – odlazak skupina prema „Fašničkom šatoru“ u Sesvetama – zakuska, podjela zahvalnica i fašnička veselica.
 
11. veljače, Sesvete, 11:00 sati:
- jubilarni 50. po redu „Sesvetski fašnik“, dječji fašnik u organizaciji N.S. Sesvete
 
13. veljače, Trg bana Josipa Jelačića, cca 18 sati:
- dolazak i okupljanje „fašničke hajdučije“ kod spomenika bana Jelačića,
- lociranje, hapšenje, privođenje, suđenje, presuda i kurenje „FAŠNIKA“ krivca za sve nepodopštine - 19:50 sati
- vraćanje ključeva Gradske vlasti aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću.
 

Gradske vijesti - 2018.