clanak False

Delegacija Vukovara kod gradonačelnika

01.06.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas, u Gradskoj upravi, delegaciju Grada Vukovara, predvođenu gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Tema sastanka bila je domaćinstvo Sinjske alke koja se 6. svibnja, po prvi puta u svojoj tristodvogodišnjoj povijesti, održala u Vukovaru, a ovom se prilikom vukovarski gradonačelnik, u ime svih Vukovaraca, zahvalio Gradu Zagrebu i Zagrepčanima na logističkoj i financijskoj podršci za održavanje ove tradicionalne viteške manifestacije na ulicama Vukovara.

Grad Zagreb je izdvojio sredstva za postavljanje tribine za publiku, kao i za 30 pomičnih štala za konje te za plakate na kojima smo promovirali ovogodišnju Alku i tako ju učinili uspješnom. Ovo je izniman doprinos bez kojega bi bilo nemoguće održati Alku u Vukovaru, ocijenio je gradonačelnik Penava.

Kao što smo pružali logistiku i pomoć Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, tako i danas, u miru, pružamo ruku prijateljstva Vukovaru i Vukovarcima. Ova Alka bila je veličanstvena i drago nam je što smo bili u prilici doprinijeti uspjehu tog povijesnog događaja, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Gosti su ovom prilikom gradonačelniku Bandiću uručili simboličan poklon i priznanje u znak zahvale za njegovu podršku i dugogodišnju blisku suradnju dvaju gradova prijatelja.  

Gradske vijesti - 2017.