clanak False

Bitka kod Stubice - besplatan autobusni prijevoz za sve Zagrepčane

07.02.2018.
U Donjoj Stubici, 10. veljače oživjet će Seljačka buna, Bitka kod Stubice 1573. – 2018., deseta jubilarna atraktivna manifestacija u spomen na istoimeni povijesni događaj, najavljeno je na konferenciji za novinare u prostorijama Zagrebačke hiže u Palmotićevoj ulici.

Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba organizatorima je čestitala na ustrajnom radu i iznimnim naporima što ih svake godine ulažu u uprizorenje ove bitke te je pozvala sve Zagrepčanke i Zagrepčane da ovaj vikend posjete stubički kraj i da uživaju u spektakularnome prikazu srednjovjekovnog načina života i običaja na hrvatskome tlu.

Planinarskim pohodom „Stazama Gupčevih puntara“ u 9:30 sati započinje bogati program manifestacije, a nastavlja se središnjim događajem „Bitka kod Stubice“ u 15:00 sati na Majsecovom mlinu u Donjoj Stubici.

Kako bi se što više naših sugrađana moglo podsjetiti ovoga povijesnog događaja, na gradonačelnikovu inicijativu je organizirana besplatna autobusna ZET-ova linija koja će prometovati u subotu, 10. veljače od Glavnog kolodvora do Donje Stubice te u suprotnome smjeru.

Vozni red je usklađen s rasporedom događanja na manifestaciji pa iz Zagreba, sa stajališta turističke linije u Ulici Grgura Ninskog (na ulazu u trgovački centar Importanne) autobusi kreću u 10:15, 11:30 i 12:45., a iz Stubice u 18:30, 19:45, 21:00 i 22:15.
 
Bogat program predstavili su župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, direktorica TZ  Donje i Gornje Stubice Kornelija Vnučec i predsjednik udruge Družba vitezova zlatnog kaleža Ivan Štefek.



 

Gradske vijesti - 2018.