clanak False

51. obljetnica Udruge invalida rada

27.09.2017.
Tribinom na temu Socijalno poduzetništvo i svečanom dodjelom nagrada, priznanja i zahvalnica, Udruga invalida rada Zagreb obilježila je u hotelu Antunović 51. obljetnicu rada i djelovanja.

U obraćanju uzvanicima, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić zaželjela je slavljenicima još mnogo uspjeha u budućem djelovanju te naglasila kako jedino zajedničkim snagama naše društvo možemo učiniti boljim, uspješnijim, razvijenijim i dostupnijim za sve nas zajedno.
Grad Zagreb u svome djelovanju slijedi misiju naprednoga, civiliziranog i humanog društva u kojem stvara i potiče temeljno ljudsko pravo –pravo na rad, egzistenciju, osamostaljivanje, profesionalni razvoj, socijalno uključivanje i aktivno djelovanje u svim sferama društvene zajednice, istaknula je zamjenica Majić.

S aktivnostima, programima i projektima Udruge nazočne je upoznala Nada Vorkapić, dopredsjednica UIR Zagreba. UIR Zagreba se uvijek vodila, a i danas je tako, svojim primarnim ciljevima – brinuti se za najranjivije. Tako se konstantno bori za što veća prava invalida rada, ali i sve osobe s invaliditetom, kao i za što bolju kvalitetu njihova života, istaknula je dopredsjednica Vorkapić

Kako se čulo, UIR Zagreb danas broji oko 9000 invalida rada s područja Zagreba i Zagrebačke županije, što prema statistici od 30. lipnja predstavlja 30 posto sveukupno registriranih invalida rada na tom području. 

Gradske vijesti - 2017.