clanak False

40. Interliber - Zahvala gradonačelnika

13.11.2017.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
dragi ljubitelji knjige,
 
Zagreb je od 7. do 12. studenoga disao s knjigom. Naš najveći 40. međunarodni sajam knjiga i učila INTERLIBER  bio je središnji događaj koji je obilježio protekli tjedan.
 
Zahvaljujući vama, vašem iznimno velikom posjetu, a bilježi se oko 150.000 posjetitelja, te vrijednim organizatorima, knjižarima i izdavačima, jubilarni INTERLIBER potvrdio je važnost knjige za društvo koje želi snažan iskorak prema budućnosti  znanja, koje je svjesno da su za uspjeh najvažniji ljudi.
 
U tome cilju svaki je doprinos važan, od besplatnog učlanjenja djece do 15 godina u zagrebačke knjižnice, do mogućnosti  da knjižari i izdavači izložbeni prostor velesajma koriste uz simboličnu cijenu od jedne kune.
 
Kao što sam već najavio, predložit ću da u Zagrebu, izmjenom Odluke,  od iduće godine  najam gradskog prostora za knjigu bude po toj simboličnoj cijeni od jedne kune po metru kvadratnom, a istu ideju, za cijelu Hrvatsku, predstavit  ćemo i Vladi RH.
 
Uvjeren sam, drage Zagrepčanke i dragi  Zagrepčani, da ćemo idući INTERLIBER, uz zajedničke napore i vašu podršku, učiniti još boljim, sadržajnijim i bogatijim.
 
Hvala vam!

Gradske vijesti - 2017.