clanak False

Europski dan bez smrti na cestama - projekt EDWARD

U okviru Europskog tjedna mobilnosti, danas je u zgradi Gradske uprave održana konferencija za novinare u povodu Europskog dana bez smrti na cestama.
21.09.2016.
U okviru Europskog tjedna mobilnosti, danas je u zgradi Gradske uprave održana konferencija za novinare u povodu Europskog dana bez smrti na cestama – projekt EDWARD na kojoj je, između ostalog, gradonačelnik Milan Bandić klikom na aplikaciju Projekta prisegnuo da će se zauzimati za smanjenje rizika i unapređivanje sigurnosti u cestovnom prometu i to, ne samo 21. rujna na Europski dan bez smrti na cestama, već kroz cijelu godinu.

Zbog razočaravajućih podataka o poginulima u prometu u zadnje dvije godine, projektom EDWARD nastojat će se sve sudionike u prometu poticati da razmišljaju o svojem ponašanju jer ono je najznačajnija prepreka u smanjenju prometnih nesreća i smrtnosti.

Podaci su dovoljno alarmantni i moramo se svi skupa potruditi da poboljšamo situaciju. Svi sudionici - pješaci, vozači i biciklisti - moraju poštovati pravila ponašanja u prometu i pridržavati ih se, jer jedino tako možemo smanjiti nesreće, naglasio je gradonačelnik Bandić, dodavši da trebamo imati i više tolerancije jedni prema drugima u prometu.

Predsjednik Savjeta za urbanu sigurnost grada Zagreba Alan Ostojić istaknuo je da svi trebamo biti svjesni da imamo osobnu odgovornost kao akteri u prometu. Ovo danas je prvi korak da zajedničkim snagama idemo k ostvarenju zajedničkog cilja koji promoviramo kroz Europski dan bez smrti na cestama. Predlažem da prva aktivnost Savjeta bude organiziranje okruglog stola s temom Sigurni pravci kretanja djece od doma do škole.

Policijska uprava Zagrebačka također se uključila u obilježavanje Dana i to na način da ćemo imati pojačane kontrole na najugroženijim prometnicama, napomenuo je voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a Dalibor Marijan. Kontrolirat će se brzina, vožnja pod alkoholom, prekršaji vezani uz nepropuštanja pješaka, vožnja bez kaciga i slično. Ovim putem još jednom molimo građane  da se pridržavaju prometnih pravila.

Gradske vijesti - 2016.