clanak False

Manifestacija "Pogled u plavo - promocija Hrvatske kroz ronjenje"

Na glavnom gradskom trgu održana je humanitarna akcija Pogled u plavo koju je došao podržati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

19.05.2015.

Na glavnom gradskom trgu održana je peti put zaredom humanitarna akcija Pogled u plavo– promocija Hrvatske kroz ronjenje koju je došao podržati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Manifestacija Pogled u plavo svake godine u sklopu svojih aktivnosti pomaže potrebitima, a ove godine prikupljena sredstva idu Udruzi oboljelih od plućne hipertenzije Plava krila.

U ovo teško vrijeme od iznimne važnosti su humanost i empatija te pomaganje svima koji su u potrebi. Potrebno je senzibilizirati javnost kako bi se pomoglo ljudima koji boluju od ove teške bolesti, istaknuo je gradonačelnik Bandić, dodavši da je Grad Zagreb spreman dati maksimalnu podršku i sudjelovati u troškovima zajedno s Vladom Republike Hrvatske te resornim ministarstvom da se na Jordanovcu oformi tim za transplantaciju pluća.

Uz ronioce zagrebačkih klubova, koji su također i pripadnici Specijalističke postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje na vodi i iz vode, humanitarnoj akciji se pridružio i Goran Čolak, svjetski i europski rekorder i prvak u ronjenju na dah.

 

Gradske vijesti - 2015.