clanak False

Otvoren odgojno-obrazovni centar na Kajzerici

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novi odgojno obrazovni centar na Kajzerici – Osnovnu školu Kajzerica, IV. gimnaziju i podružnicu dječjeg vrtića Trnsko.



08.09.2014.

 

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je jutros u društvu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara otvorio novi odgojno obrazovni centar na Kajzerici – Osnovnu školu Kajzerica, IV. gimnaziju i podružnicu dječjeg vrtića Trnsko.


Zahvalivši svima koji su sudjelovali na projektu vrijednom oko 140 milijuna kuna, gradonačelnik Bandić je naglasio da je upravo ovaj odgojno-obrazovni centar, što će ga pohađati oko 1500 djece, povijesni događaj za Novi Zagreb, odnosno za naselje Kajzericu. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nismo uspjeli dovršiti sve hortikulturne poslove, dječje igralište uz dječji vrtić, ali za otprilike dva tjedna dovršit ćemo i to te ćemo pojačati rasvjetu oko škole i završiti prometnicu što izlazi na Aveniju Dubrovnik, rekao je gradonačelnik.


Čestitam gradonačelniku i njegovomu timu što su usprkos ovom recesijskom vremenu iznašli sredstva za izgradnju ovoga odgojno-obrazovnoga centra, jer obrazovanje je budućnost ove zemlje, naglasio je ministar Mornar. Zato želim da ova školska zgrada dugo traje, a djeci da u njoj provedu puno lijepih trenutaka.


IV. gimnazija ove godine obilježava 80. obljetnicu postojanja i smatram da smo dobili najbolji rođendanski poklon, rekao je ravnatelj Boris Štimac te je dodao kako učenici ove jezične gimnazije postižu odlične rezultate na natjecanjima i da je uvjeren kako će rad u ovim novim prostorima, zapravo biti korak dalje u ostvarivanju još boljih rezultata.


Citirajući poznatog pisca koji je rekao kako škola mora biti najveselije mjesto u svakomu gradu i svakomu selu, ravnatelj Osnovne škole Igor Rukljač zahvalio je svima koji su pomogli gradnju ove škole te je zaključio kako je sada zadaća na učiteljima, profesorima i svim djelatnicima da školu pretvore u najsretnije mjesto u gradu.


Vrtić Trnsko kao najstariji vrtić u Novom Zagrebu i prvi namjenski izgrađen objekt dobio je novi i jedan od najsuvremenijih dječjih vrtića u kojem će se zasigurno odvijati najvrednije, tj. obrazovanje naše djece, naglasila je ravnateljica Mirjana Mikovčić.

 

VEZANE VIJESTI:

14. listopada 2014. - Otvorenje Osnovne škole Pavleka Miškine

16. listopada 2014. - Otvorenje Osnovne škole Sesvetski Kraljevec u naselju Iver

17. listopada 2014. - Otvorenje Srednje škole u Novom Jelkovcu


Gradske vijesti - 2014.