clanak False

Obavijest povrćarima i voćarima Grada Zagreba

19.04.2017.

Ovim putem obavještavamo zainteresirane uzgajivače povrća i voća s područja Grada Zagreba da Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Zagrebačkim holdingom d.o.o. - Podružnica Tržnice Zagreb, organiziraju predstavljanje projekta Certificiranje seljačkih tržnica u Gradu Zagrebu.

Ovim projektom želimo zaštiti i razvijati interese svih sudionika u izravnoj prodaji svježih i domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se nude i prodaju na tržnicama Grada Zagreba. Nizom marketinških aktivnosti možemo utjecati na bolju i kvalitetniju opskrbljenost stanovnika Zagreba domaćim proizvodima te osnažiti i dopuniti turističku ponudu Zagreba. Svjesni smo pritom da ne možemo riješiti sve nagomilane probleme koji danas prate poljoprivrednu proizvodnju. Smatramo da su tržnice značajno mjesto komunikacije hrvatskih seljaka i potrošača te da mogu dati svoj doprinos održivosti i razvoju domaće poljoprivredne proizvodnje. Osim toga, one predstavljaju i veliki potencijal za daljnji razvoj kanala izravne prodaje seljačkih proizvoda i imat će sve veću ulogu u kvalitetnoj prehrani stanovništva.

Realizacijom ovog projekta i razvojem djelatnosti tržnica povećat će se ukupni obujam potrošnje domaćih poljoprivrednih proizvoda, što će imati izravan utjecaj za potrebom povećanja i vlastite poljoprivredne proizvodnje. Na taj način utječemo i na gospodarski razvoj i održivost ruralnog prostora.

Predstavljanje projekta održat će se u četvrtak, 15. rujna 2011., s početkom u 10,00 sati, u dvorani za sastanke Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Novi Zagreb, Avenija Dubrovnik 12/III kat.