clanak False

PROIZVODI HRVATSKOG SELA 2011.

19.04.2017.

Dana 15., 16. i 17. travnja 2011., na jezeru Bundek u Zagrebu, održava se 10. sajamska priredba PROIZVODI HRVATSKOG SELA.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima PROIZVODI HRVATSKOG SELA su najznačajniji sajam tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj. Na sajmu je u proteklih devet godina izlagalo oko dvije tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 70 tisuća posjetitelja.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA su povećali zanimanja tržišta za seljačke proizvode, a proizvođače, posebice tradicijskih prerađevina, ohrabrili i potaknuli da povećaju proizvodnju i legaliziraju ponudu. Danas su većina od njih uspješni tržni proizvođači.

Posebno ohrabruje da su proizvođači prepoznali važnost ove priredbe i većina njih se vraća svake godine na sajam. Isto tako, svake godine sve više novih proizvođača želi sudjelovati na sajmu.

Ove godine na sajmu će izlagati oko 400 proizvođača iz svih dijelova Hrvatske. Očekuje se oko 20.000 posjetitelja.

10. sajam PROIZVODA HRVATSKOG SELA, pored tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira ponudit će i posebno atraktivnu I prodajnu izložbu Drvo je prvo, V izložbu hrvatskih pasmina domaćih životinja, III Bambino kup, ocjenjivanje izloženih proizvoda te pripremanje i kušanje hrvatskih tradicionalnih jela.

Tijekom održavanja proljetnog sajma nastupat će više kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava.

Ovogodišnji, jubilarni 10. sajam PROIZVODI HRVATSKOG SELA posebice je važan jer u vrijeme gospodarske krize, pomažemo manjim seljačkim gospodarstvima i obrtnicima da održe proizvodnju i sačuvaju posao.

U privitku možete pogledati program događanja, popis izlagača i saznati ostale zanimljive informacije u vezi predstojećeg Sajma - PRIVITAK.