clanak False

Ožujak 2002.

19.04.2017.
 HUMANITARNA AKCIJA “PRUŽI RUKU – DOHVATI ŽIVOT
31. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić prisustvovala je na Trgu bana Jelačića, darivanju blagdanskih zajutraka za one koji nemaju toplinu doma i vrlo su teškoga imovinskog stanja na. Humanitarnu akciju “Pruži ruku - dohvati život”, koju je organizirala udruga “Virtualni svijet”, Grad je podržao sa 10.000,00 kuna.



29. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić uputila je čestitku preuzvišenom gospodinu mons. Josipu Bozaniću, metropolitu i nadbiskupu zagrebačkom,u povodu Uskrsa, najvećega kršćanskog blagdana.

29. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić uputila je izraze sućuti obitelji i Hrvatskom olimpijskom odboru u povodu iznenadne smrti g. Andrije Mijačike, glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora.

Gradonačelnica povukla ostavku
28. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić povukla je ostavku prije početka sjednice Gradske skupštine.

Gradonačelnica najavila ostavku
27. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić podnijela je nakon sjednice Gradskog odbora SDP-a pismenu ostavku skupštinskom Odboru za imenovanja. Gradonačelnica je odluka obrazložila neuspjehom pregovora koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a.

POTPISIVANJE UGOVORA O IZRADI STUDIJA IZVODLJIVOSTI ZA KORIŠTENJE RIJEKE SAVE I HE PODSUSED
25. ožujka 2002. potpisan je Ugovor o izradi studija izvodljivosti za korištenje rijeke Save i HE Podsusud između Vodoprivrede Zagreb d.o.o., Hrvatskih voda i Hrvatske elektroprivrede d.d. kao naručitelja i Elektroprojekta d.d. Zagreb kao izvršitelja. Potpisnici Ugovora su g. Branko Jeren, dipl.oec.,direktor Vodoprivrede Zagreb d.o.o., g. Jakša Marasović, dipl. ing. građ., generalni direktor Hrvatskih voda, zatim g. Ivo Čović, dipl.ing., predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. i g. Kruno Galić, dipl. ing., glavni direktor Elektroprivrede d.d.19. ožujka 2002. Zbog potrebe za stalnim liječničkim nadzorom i jednostavnijom organizacijom školovanja za djevojčice, udruga Nuevo Futuro uputila je zahtjev Gradskom uredu za upravljanje imovinom grada za odobrenjem stana ili kuće u Zagrebu koji je uzvratio odbijenicom zbog nedostatka poslovnih prostora i golemog broja zahtjeva za smještajem. Iz Ureda je najavljeno da će cijeli slučaj biti pomnije razmotren kako bi se pronašlo rješenje. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić izjavila je da će Grad Zagreb zbog specifičnosti slučaja mimo redovne procedure osigurati potreban smještaj za obitelj Oblak koja se brine o dvije seropozitivne djevojčice. Gradonačelnica će potpisati odluku kojom se toj obitelji dodjeljuje stambeni prostor.



OBILAZAK GRADILIŠTA BAZENA U ŠRC UTRINE
19. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić obišla je, u pratnji gđe Grete Augustinović Pavičić, pročelnice Službe za mjesnu samoupravu i g. Vidoja Buluma, tajnika Poglavarstva , gradilište bazena u ŠRC Utrine u Novom Zagrebu gdje su radovi počeli 15. prosinca 2001. U ovaj će se projekt uložiti 56 milijuna kuna proračunskog novca i zauzet će 9 000 četvornih metara. Objekt bazena sadržavat će veliki bazen olimpijskih dimenzija (25 x 50 m), dva manja, tribine za 500 gledatelja i prateće sadržaje poput svlačionice, masaže i saune i ostalo. Projektant je APZ INŽENJERING d.d. iz Zagreba.Za nadzornika je izabran INTERKONZALTING d.o.o. iz Zagreba, a za izvođača GIP Pionir d.o.o.


18. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić položila je kamen temeljac za dogradnju Osnovne škole Vladimira Nazora u Remetama. Sredstva za dogradnju učionica s kabinetima za nastavu i gradnju dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu osigurao je Grad Zagreb.





14. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić primila je u nastupni posjet NJ. E. Anila Kumara Moonesinghea, veleposlanika Šri Lanke u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Beču. Razgovaralo se o uspostavljanju gospodarske, kulturne i turističke suradnje Colomba i Zagreba, te o sudjelovanju Šri Lanke na Zagrebačkom velesajmu u okviru manifestacije Dani Šri Lanke u Zagrebu.

13. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić uputila je prof. dr. Heleni Jasni Mencer čestitku povodom izbora za rektoricu Sveučilišta u Zagrebu.

13. ožujka 2002. gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić primila je u radni posjet NJ.E. Lawrenca Georga Rossina, veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj te g. Patricka Moona, zamjenika veleposlanika i gđu Dorothy Sarro, prvog tajnika za administrativne poslove koji su bili u pratnji veleposlanika.

11. ožujka 2002. U povodu smrti monsignora dr. Franje Kuharića gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić uputila je izraze iskrene sućuti monsignoru dr. Josipu Bozaniću.

SVEČANO OTKRIVANJE POPRSJA DR. JOZSEFA ANTALLA
11. ožujka 2002. U nedavno otvorenoj Ulici Jozsefa Antalla svečano je otkriveno poprsje prvom slobodno izabranom premijeru Republike Mađarske koji je tu funkciju obnašao od 1990. do 1993., kad je preminuo. Spomenik je rezultat suradnje Grada Zagreba i Veleposlanstva Mađarske. Poprsje su otkrili g. Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske i g. Ferenc Madl, predsjednik Republike Mađarske. Svečanosti su također prisustvovali i gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić, brojno mađarsko izaslanstvo,članovi obitelji i prijatelji g. Antalla.
Gradonačelnica je prije otkrivanja poprsja pozdravila srdačnom dobrodošlicom goste iz Mađarske.
Prisutne je zatim pozdravio g. Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, koji je naglasio da je g. Antall bio političar vizije kojem pripadaju posebne zasluge u priznanju Republike Hrvatske kao samostalne države od Republike Mađarske, te da je ovaj spomenik izraz zahvalnosti mađarskom premijeru. Prisutne je zatim pozdravio g. Ferenc Madl, predsjednik Republike Mađarske, koji je zahvalio na postavljanju spomenika.

OBILAZAK OŠTEĆENIH PROMETNICA NAKON ZIMSKOG RAZDOBLJA
7. ožujka 2002. Gradonačelnica Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić obišla je sa suradnicima, u pratnji predstavnika gradskih četvrti i Zagrebačkih cesta, gradske prometnice koje su oštećene tijekom zime.
Gradonačelnica je obišla Trakošćansku i Brestovačku ulicu u Sesvetama i Vidovec u podsljemenskoj zoni. U Sesvetama se sastala s predsjednikom Gradske četvrti g. Stjepanom Stublićem koji joj je predao popis oštećenih prometnica i naglasio da je za njihov popravak potrebno izdvojiti do 40 milijuna kuna. G. Milan Vojvodić, tehnički direktor Zagrebačkih cesta, naglasio je da su, u suradnji s Gradskim uredom za izgradnju, snimili oko 200 ulica na području grada koje su ušle u program pojačanog održavanja prometnica, te da lokacije u Sesvetama, Vidovcu i Brezovici ulaze u taj program.

SEMINAR ZA BRANITELJE PODUZETNIKE GRADA ZAGREBA
1. ožujka 2002. u Tehnološkom parku Zagreb svečano je obilježen početak seminara za branitelje poduzetnike Grada Zagreba. Seminar je namijenjen braniteljima grada Zagreba, početnicima u poduzetništvu, koji žele poduzetničkim kreditima pokrenuti svoje poduzetničke projekte, a u svrhu pomoći i potpore braniteljima poduzetnicima u okviru Programa za razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva Grada Zagreba. Seminari podrazumijevaju savjetničke usluge o oblikovanju i definiranju ideje, izradi poslovnih planova, poslovnoj edukaciji i dr. Do sada je kroz šest informativnih razgovora prošlo 87 branitelja.