lista bez dat + 106829

Navigacija

Mjesna samouprava

Mjesnu samoupravu u Gradu Zagrebu čini 17 gradskih četvrti i 218 mjesnih odbora. U njima građani, putem svojih izravno izabranih predstavnika u njihovim vijećima, sudjeluju u odlučivanju o poslovima koji utječu na njihov svakodnevni život i rad u užim lokalnim zajednicama. Vijeća gradskih četvrti aktivno sudjeluju u upravljanju Gradom od 2001. i otad iz godine u godinu sve značajnije doprinose zadovoljavanju komunalnih i drugih zajedničkih potreba građana širom područja Grada, posebice sve uspješnijim planiranjem i provedbom malih komunalnih akcija. Od 2009. tim aktivnostima svoj značajan doprinos daju i vijeća mjesnih odbora.

Gradska uprava

Grad Zagreb u okviru svoga samoupravnog djelokruga obavlja poslove iz djelokruga grada i djelokruga županije te druge poslove u skladu sa zakonom.
Povjerene poslove državne uprave utvrđene posebnim zakonom obavljaju nadležna upravna tijela Grada Zagreba.
U obavljanju poslova državne uprave gradska upravna tijela imaju ovlasti i obveze tijela državne uprave sukladno zakonu kojim se uređuje sustav državne uprave.

Gradska skupština

Gradska skupština

Rad Gradske skupštine i njezinih radnih tijela je javan. Gradska skupština izvješćuje javnost o svojem radu preko sredstava javnog priopćavanja i web stranice Gradske skupštine na kojoj se objavljuje dnevni red sjednice Gradske skupštine i radnih tijela, prijedlozi akata i drugi materijal o kojima raspravlja Gradska skupština i radna tijela, pitanja i prijedlozi gradskih zastupnika i odgovori na njih te zapisnici sjednica Gradske skupštine.

Više na stranicama Gradske skupštine