clanak False

Predstavljanje nove zagrebačke žičare


U nazočnosti mnogobrojnih  građana, gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je predstavljanju projekta nove zagrebačke žičare vizualiziranoj u filmskoj 3D animaciji.
www.zagreb.hr
31.03.2017.

Uz prigodni glazbeni program, u nazočnosti mnogobrojnih  građana, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, prisustvovao je na okretištu tramvaja Dolje u  Gračanima predstavljanju projekta nove zagrebačke žičare vizualiziranoj u filmskoj 3D animaciji.

Prije dva tjedna raspisan je natječaj za opremu sljemenske žičare u iznosu od 20 milijuna eura, a polovicom travnja biti će otvorene i ponude, naglasio je gradonačelnik Bandić. Ništa više ne može zaustaviti izgradnju žičare na koju smo čekali 12 godina od kada smo staru ljepoticu otparatili u mirovinu. Nova žičara promjenit će izgled naših Gračana, Šestina i cijelog Prigorja, a 1. kolovoza sljedeće godine vidimo se ovdje na istom mjestu na otvorenju sljemenske ljepotice, rekao je gradonačelnik te dodao da će automobili na Sljemenu biti povijest, jer će se uvesti posebna naplata za njih.

Kako se čulo, nova žičara vozit će od polazne postaje na lokaciji Dolje do zadnje –gornje postaje na Sljemenu, na nadmorskoj visini  od 1030,42m.

Predviđeno je da će žičara u sat vremena u 84 gondole prevoziti 1500 putnika. Vožnja će trajati 16,5 minuta a gondole će se kretati brzinom od 6m/s.

VIDEO PREZENTACIJA https://www.youtube.com/watch?v=rcE9ia010JI&feature=youtu.be



Gradske vijesti - 2017.