clanak False

Maksimirski Minus Zwei cener

Sportsko-zdravstveno događanje Maksimirski Minus Zwei cener, održat će se, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika, 1. travnja u 11,00 sati u Parku Maksimir. 
22.03.2017.
Sportsko-zdravstveno događanje Maksimirski Minus Zwei cener najavljen je na konferenciji za novinare u prostorijama NZJZ dr. Andrija Štampar za 1. travnja u 11:00 sati u Parku Maksimir.

Primarni cilj utrke koja se organizira u povodu Svjetskog dana zdravlja je da promovira zdrav i aktivan način života. O utrci i važnosti aktivnog života za zdravlje na konferenciji su govorili: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić kao njezin pokrovitelj, doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med., ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar, prim. mr. sc. Branislava Resanović, voditeljica Centra za preventivnu medicinu NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ i organizator utrke Andrija Damjanović iz Atletskog kluba Maksimir.

Pridružite nam se 1. travnja na ovoj najljepšoj utrci u najljepšem parku Europe, pozvao je Zagrepčane i Zagrepčanke te sve zainteresirane gradonačelnik Bandić.

Utrku Maksimirski Minus Zwei cener organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Centar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Osim kros-utrke na osam kilometara, održat će se i kraća utrka na dva kilometra za građane te dječja utrka za osnovnoškolce do 5. razreda. Sudionici i ostali zainteresirani će, također, moći zatražiti liječničke savjete o uravnoteženoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti te izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi. Svaki natjecatelj će dobiti bon za besplatan ulaz ZOO vrt.

Maksimirski Minus Zwei cener se održava od 2015., a u prvoj utrci je sudjelovalo više od 150 trkača. Na prošlogodišnjoj utrci se broj sudionika gotovo udvostručio pa ih je u Maksimiru nastupilo 270 iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Gradske vijesti - 2017.