clanak False

26. Zagrebački sajam nautike i 9. Sajam Hotel&Gastroteh

26. Zagrebački sajam nautike i 9. Sajam HOTEL&GASTROTEH održat će se od 22. do 26. veljače na Zagrebačkom velesajmu, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare.
17.02.2017.
26. Zagrebački sajam nautike te 9.  Sajam HOTEL&GASTROTEH će se  održati od 22. do 26. veljače na Zagrebačkome velesajmu, najavio je gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici na današnjoj konferenciji za novinare. Sajmovi će se održavati u sedam paviljona, a posjetiteljima je osiguran besplatan parking za vrijeme njihova trajanja.

Zahvaljujući organizatorima, gradonačelnik Bandić je pozvao građane da u što većem broju obiđu sajmove te je istaknuo kako se ove godine očekuje više od 30 000 posjetitelja. Za posjetitelje je najavio niz pogodnosti u gradskome prijevozu za vrijeme održavanja sajmova:  Onaj tko kupi dnevnu kartu za sajmove,  gradskim prijevozom će se voziti besplatno. To je najmanje što možemo napraviti za dostupnije sajmove što većem broju građana. Cijena ulaznica za odrasle je 25 kuna,  za umirovljenike 10 kuna, a troškovi gradskog prijevoza na dan posjeta sajmova su uključeni u cijenu, dok je studentima i đacima ulaz besplatan  – rekao je gradonačelnik naglasivši kako sajmovi građanima nikad nisu bili povoljniji niti dostupniji.

Dina Tomšić, voditeljica Zagrebačkog velesajma je istaknula da je ovogodišnje izdanje Nautike najveće u zadnjih sedam godina te da će se na njemu predstaviti  više od 300 izlagača iz 31 zemlje  koji će nas upoznati s trendovima i ponudom većom od 120 plovila izloženih u šest paviljona te da ćemo moći vidjeti najveći brod što je ikad izložen na Nautici,   atraktivni sport cruiseru PearlSea.  Najavila je i da će se među izloženim plovilima isticati brodovi izgrađeni u hrvatskim brodogradilištima, a  koja prepoznaju ovaj sajam kao mjesto na kome  hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo oduševljava posjetitelje.  Kako je objasnila, od svih nautičkih sajmova u zemlji, ovaj u Zagrebu ima najbogatiju ponudu, a posjetitelje čeka  mnogo atrakcija, npr. ronjenje pod stručnim nadzorom, razgledavanje prekrasnih primjeraka hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu te upoznavanje svijeta surfanja na posebnim štandovima surferske opreme.
Osvrćući se na HOTEL&GASTROTEH, voditeljica Tomšić je objasnila da se profilirao kao središnji regionalni sajam za Ho-Re-Ca sektor, a najavila je i niz zanimljivosti koje očekuju posjetitelje Međunarodnog sajma hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija. Najavljene su prezentacije znanja i vještina, radionice, barmenski show i već tradicionalno kulinarsko natjecanje najboljih hrvatskih kuhara CRO TOP 10. Kako se čulo, upoznat ćemo se sa 73 izlagača iz 10 zemalja, a sajam se prostire na 2700 četvornih metara.

Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh su važniji  gospodarski događaji u  Zagrebu i Hrvatskoj. Na jednome mjestu povezujemo proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju nude najbolje što Hrvatska ima, rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.


Gradske vijesti - 2017.