clanak False

Prva drive in ljekarna u Zagrebu

U zagrebačkoj Dubravi, u Retkovcu,  Aleja lipa 2a, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je predstavio prvu Drive in gradsku ljekarnu.
17.02.2017.


U zagrebačkoj Dubravi, u Retkovcu,  Aleja lipa 2a, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je predstavio prvu Drive in gradsku ljekarnu.

Do svibnja ove godine, na sjeveru, jugu i zapadu grada, tamo gdje nam tehnički i okolišni čimbenici dopuste, otvorit ćemo nove  Drive in ljekarne, najavio je gradonačelnik Bandić napominjući kako u Zagrebu ljekarnička djelatnost stoluje od 14. stoljeća, odnosno od 1355.

Prema riječima Nade Jambrek, ravnateljice Gradske ljekarne Zagreb, tradicionalnu ulogu ljekarne svakodnevno prilagođavaju potrebama svojih sugrađana, uvode se  nove usluge i inzistira se na njihovoj kvaliteti. Drive in ljekarna također povećava dostupnost ljekarničkih usluga osobama koje im inače ne mogu jednostavno pristupati (slabije pokretne osobe, roditelji s malom djecom i dr.). Dovoljno je pozvoniti da bi vam ljekarnik/ca kroz prozorčić  izdao(la) lijek, a da pritom ne morate izlaziti iz automobila niti  ulazite u prostor ljekarne.

Osim posve novog Drive in koncepta, Gradska ljekarna Zagreb je na istoj lokaciji u Retkovcu postavila i tzv. pametnu klupu koja, osim za odmor, služi za punjenje mobitela ili tableta s pomoću solarne energije.

Ljekarnička skrb što je pruža Gradska ljekarna Zagreb upotpunjena je novom, modernom i inovativnom uslugom čime dokazuje zašto je jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljekarničkih institucija.

 

Gradske vijesti - 2017.