clanak False

Obavijest o provođenju Javnog uvida u postupku Glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu, za zahvat, ''Izvedba praga u koritu rijeke Save u visini Šćitarjevskih Novaka

19.04.2017.

GRAD ZAGREB
GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU
SPOMENIKA KULTURE I PRIRODE

KLASA: UP/I 612-07/14-006/24
URBROJ: 251-18-01-14-18
Zagreb, 29. kolovoza 2014.



Na temelju članka 31. Zakona o zaštiti prirode (Narodne novine 80/13), i članaka 20. do članka 30. Pravilnika o ocjeni prihvatljivosti plana, programa i zahvata za ekološku mrežu (Narodne novine 118/09), Grad Zagreb, Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode, Zagreba, Kuševićeva 2, daje

OBAVIJEST

o provođenju Javnog uvida u postupku Glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu, za zahvat, ''Izvedba praga u koritu rijeke Save u visini Šćitarjevskih Novaka'', nositelja zahvata Hrvatske vode, Vodnogospodarski odjel za gornju Savu iz Zagreba.


I

Upućuje se Studija glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu za zahvat, ''Izvedba praga u koritu rijeke Save u visini Šćitarjevskih Novaka'' (ovlašteni izrađivač Studije Institut IGH d.d., Janka Rakuša 1, Zagreba, lipanj 2014.; u daljnjem tekstu Studija) na javni uvid.

II

Javni uvid provest će se predstavljanjem Studije u periodu od 10. do 24. rujna 2014. svakim radnim danom, od 8.30 do 15.30 sati, u velikoj dvorani Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, Kuševićeva 2/II (ulaz iz Ćirilometodske 5, zgrada Gradske skupštine Grada Zagreba) i na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba (www.zagreb.hr). Tijekom javnog uvida javnost i zainteresirana javnost ima mogućnost izvršiti uvid u Studiju, upisati prijedloge i primjedbe u knjigu primjedbi i uputiti Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, Kuševićeva 2, pisane prijedloge i primjedbe.
III

Javno izlaganje održat će se u srijedu, 17. rujna 2014. u dvorani D Gradske skupštine Grada Zagreba, Ćirilometodske 5, s početkom u 10.30 sati. Javnom izlaganju prisustvovat će predstavnici ovlaštenika, Institut IGH d.d., Janka Rakuša 1 i predstavnici nositelja zahvata, Hrvatske vode, Vodnogospodarski odjel za gornju Savu.
Tijekom javnog izlaganja moguće je postaviti pitanja predstavnicima ovlaštenika i predstavnicima nositelja zahvata te dati prijedloge i primjedbe.

IV

Javnost i zainteresirana javnost može dostaviti pisana mišljenja, prijedloge i primjedbe Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, Kuševićeva 2, Zagreb, zaključno s 24. rujnom 2014.
U slučaju da prijedlozi i primjedbe nisu dostavljeni u roku i nisu čitko napisani i potpisani, neće se uzeti u obzir u pripremi Izvješća o javnom uvidu.

V

O ishodu postupka Glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za zahvat, ''Izvedba praga u koritu rijeke Save u visini Šćitarjevskih Novaka'', Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode,
informirat će javnost i zainteresiranu javnost objavom Rješenja o glavnoj ocjeni zahvata na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba (www.zagreb.hr).



Obavijest u PDF formatu možete preuzeti OVDJE.

 

 Glavna ocjena Ščitarijevski Novaki (pdf format)