clanak False

Bez straha kod zubara - Otvorena ambulanta za dječju i preventivnu stomatologiju

25.10.2017.
U prizemlju Stomatološke poliklinike Zagreb u Perkovčevoj, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ravnateljica Poliklinike dr.sc. Petra Nola Fuchs, otvorili su ambulantu za dječju i preventivnu stomatologiju koja predstavlja iskorak u brizi za djecu jer je uređena i prilagođena na način da kod djece maksimalno smanji strah.
 
Pohvalivši vrijedne timove Stomatološke poliklinike Zagreb koji svakodnevno rade na prevenciji i liječenju karijesa edukacijom školske i predškolske djece, njihovih roditelja kao i svih osoba koje su uključene u njihov odgoj, gradonačelnik Bandić je dodao: Još jednom Vam čestitam na svim uspjesima koje ste postigli spašavajući zubiće naše djece i vjerujem da ćete kroz novu ordinaciju imati još bolje uvjete i poticaj da i nadalje s puno entuzijazma i stručnosti brinete o zdravlju naših najmlađih.

Ravnateljica Poliklinike naglasila je da je u Hrvatskoj davno ukinuta dječja stomatologija te da Zagreb predstavlja jedan nadstandard i svijetli primjer jer već 12 godina provodi Program prevencije karijesa djece predškolske i školske dobi u okviru kojeg je pregledano oko 22.000 djece u vrtićima i osnovnim školama.
 
Ordinacija i čekaonica su izdvojene u zaseban, posebno opremljen prostor u kojem djeca nemaju osjećaj da su u uobičajenoj zdravstvenoj ustanovi te se lakše i s manje nelagode upoznaju sa stomatološkim okruženjem. Novouređena ambulanta se sastoji od izdvojene čekaonice prilagođene dječjim interesima (igračke, edukativne ploče i sl.), ambulante i uredskog prostora.
 
 

Gradske vijesti - 2017.