Akcija „Prateći list“ – zbrinjavanje prazne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

 

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Udruga proizvođača i zastupnika sredstva za zaštitu bilja u suradnji  s HPK-om, Javnom poljoprivrednom savjetodavnom službom i ove godine organiziraju akciju pod nazivom „Prateći list“. Želja organizatora je osigurati sakupljanje, odvoz i zakonom propisano zbrinjavanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja, koja spada u kategoriju opasnog otpada.

Akcija će se održati od 13.02.2012. do 17.12.2012. na području cijele Hrvatske, a za posjednike prazne ambalaže s  područja Grada Zagreba akcija će se provesti  21.03.2012. i to na slijedećim lokacijama i  vremenskim terminima:

  datum                      lokacija                    adresa lokacije            mjesto           vrijeme akcije

   21.03.2012. Veterinarska ambulanta u Belovaru Varaždinska 55   Belovar   8.00-9.00 h
   21.03.2012. Gospodarsko dvorište polj. Gospodarstva Stjepan Horvat 3. Struge 73    Zagreb  10.00-11.00 h
   21.03.2012. DVD Odranski Obrež ( plato ispred) Obreška cesta 119 Odranski Obrež 12.00-13.00 h
                                             
Akcijom „Prateći list“ osiguran je besplatan povrat ambalaže svim komercijalnim gospodarstvima, korisnicima proizvoda slijedećih tvrtki: AM Agro, Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer, Bayer CropScience, Chromos Agro, Dow AgroScience, Florel, Pinus Agro,  Syngenta Agro (članovi Udruge CROCPA) +  Genera d.d. (ravnopravni član projekta CROCPA EKO MODEL). Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena.

Za predanu ambalažu poljoprivrednicima će se na licu mjesta  ovjeriti  Prateći list (OBRAZAC PL-Co, PRATEĆI LIST ZA OPASNI OTPAD), koji su dužni sami kupiti u Narodnim novinama i donijeti ga  ispunjenog  pri predaji ambalaže. Primjer kako ispuniti Prateći list: PREUZMITE OVDJE, uputa za popunjavanje Pratećeg lista PREUZMITE OVDJE

Ovjeren Prateći list poljoprivrednicima služi kao dokaz o pravilnom zbrinjavanju otpada potreban radi ostvarivanja prava na izravna plaćanja – državne poticaje za bilinogojstvo. Poljoprivredni proizvođači dužni su čuvati ovu potvrdu 5 godina i na zahtjev predočiti poljoprivrednom inspektoru. U koliko je nemaju, gube pravo na državna poticajna sredstva po jedinici ha.

Kontakt osobe u Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo za provedbu ove akcije su Vlasta Ranogajec, dipl. ing., tel: 01/6585-683 i Lukica Hajvaz, dipl. ing., tel: 01/658-5684.