clanak False

2. akcija dobrovoljnog darivanja krvi i Utrka 162. stube

10.02.2018.

Danas se na Šalati održala 11. tradicionalna utrka Medicinskog fakulteta 162 stube, kojom se promovira zdravlje, sport i kretanje te potiče prevencija kardiovaskularnih i drugih bolesti.

Ova utrka se tradicionalno organizira u veljači, a s obzirom da je veljača mjesec ljubavi, možemo je proglasiti „utrkom ljubavi“, jer se danas trči za srce, rekao je gradonačelnik.

Utrka se proteže preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba. Na taj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja Andrija Štampar. U stazu su uključene i stube, njih 162 po kojima je utrka dobila ime.

Prije utrke, u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj ulici, a u povodu 26. Dana bolesnika, gradonačelnik Bandić pozdravio je darivatelje i organizatore koji danas sudjeluju u 2. akciji dobrovoljnog darivanja krvi Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima, u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. 

Gradske vijesti - 2018.